Abrikoos-hazelnootballetjes

Meneer nam afscheid en daarbij hoort iets lekker. Iets anders dan de dadelballetjes bij het afscheid van de eerste heer enkele jaren terug. Abrikozenballen! Ze waren werkelijk heerlijk.

IMG_2432

Abrikoos-hazelnootballetjes

ongeveer 18 stuks

150 geroosterde hazelnoten
250 vlezige abrikozen
250 rozijnen
kokosrasp

Meng de hazelnoten in een keukenmachine tot kruim. Voeg dan de abrikozen toe. Ik had van die vlezige oranje. Neem je bruine? Zorg dan dat ze niet al te droog zijn.Doe er ook meteen de rozijnen bij en maal alles fijn. Het lijkt nu wat droog, maar als het goed is kun je er met schone handen wel balletjes van vormen. Lukt dat niet, dan waren de abrikozen of rozijnen iets te droog. Voeg een minibeetje water toe. Of wat kleffe dadels.

Rol de balletjes door de kokosrasp en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.

3 reacties

  1. Wat een leuk recept! Die ga ik ook eens proberen :)

  2. Heerlijke balletjes! Wel een reden om een keukenmachine aan te schaffen, want mijn trouwe staafmixer had erg te lijden, en de oude koffiebonenmolen gaf de geest, door de plakkerigheid van de massa.
    Dank voor eht recept, nu heb ik a la minute een glutenvrij alternatief taartje voor mijn kind :-)

Laat een reactie achter

Het emailadres wordt niet zichtbaar op de site. Verplichte velden *

*

Scroll naar boven